Известие

Collapse
No announcement yet.

Всичко за Alfa Romeo 149 (Giulietta)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
    Ми точно това е, че не са на Алфа... това е проблема...
    Както каза колегата Fear, разликата се чува!
    http://www.youtube.com/watch?v=WSgjAQo6D9w
    Както вече казах, единственият чист Алфа мотор е 2,5-3,0-3,2 GTA V6, всичко друго е Фиат, и в конкретният случай GM. Сори, но това е действителността и поне в частта си Фиат скоро няма да се промени, най-много GM да бъдат заменени от Chrysler Колегата Fear също използва фиатски агрегат
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• В днешно време това с "истинските двигатели" се променя много,една компания като държи 3-4 марки използва едни и същи неща-компоненти,агрегати,при всички,и в това дори няма нищо лошо,като се замислим малко,но това вече не е по темата.Аз смятам че Жулиетката ще е много успешна,а най-вече италянците имат най-голям повод да я купуват,все пак 100 години Алфа Ромео-това си е национална гордост,не са много марките които могат да се похвалят с това.
      Alfa 155 1.7,1.8 ex
      Alfa 166 2.4 3 ex
      155 1.8 MY 95 sport

Comment

• Добре де какво им е на Фиат-ските мотори.
        Все едно Фиат нямат славни мотори,а Lampredi twin cam .
        Ако не бяха Фиат ,сега какво щяхме да караме,то и тоя форум нямаше да го има.
        Колко хора във форима карат 2,5 3.0 3.2 ?
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

• Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
          Добре де какво им е на Фиат-ските мотори.
          Все едно Фиат нямат славни мотори,а Lampredi twin cam .
          Ако не бяха Фиат ,сега какво щяхме да караме,то и тоя форум нямаше да го има.
          Колко хора във форима карат 2,5 3.0 3.2 ?
          И аз тва казвам, зер рацери много докато не дойдем до поддръжка, данъци и касата в бензиностанцията
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
            И аз тва казвам, зер рацери много докато не дойдем до поддръжка, данъци и касата в бензиностанцията
            Ако не беше скапаният акциз, когато си купувах колата, въобще нямаше да погледна Fiat-ските двигатели.
            Да не говорим, че поддръжката на Twin Sparк в крайна сметка излиза май по-скъпо, отколкото тази на 3.0. Поне за свещите е сигурно.
            Що се отнася до това, колко ми е "фиатски" двигателя, такъв е само блока.
            Last edited by Fear; d.m.y г., 09:21.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
              Ако не беше скапаният акциз, когато си купувах колата, въобще нямаше да погледна Fiat-ските двигатели.
              Да не говорим, че поддръжката на Twin Sparк в крайна сметка излиза май по-скъпо, отколкото тази на 3.0. Поне за свещите е сигурно.
              Що се отнася до това, колко ми е "фиатски" двигателя, такъв е само блока.
              Търтея ей сега ще те полази на тема фиатски туин спарк То и на Холденските двигатели при 159/Брера само блока им е GM, главата е Алфа Ромео, ма си ги водиме "опелски"?!?
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Търтея ей сега ще те полази на тема фиатски туин спарк То и на Холденските двигатели при 159/Брера само блока им е GM, главата е Алфа Ромео, ма си ги водиме "опелски"?!?
                Да ме налазва, не ми пука.
                Когато става въпрос за 1.8/2.0 двигатели с 4 цилиндъра е кажи-речи все тая какви са. В 99% от случаите са си обикновени скромни двигатели до 150-160к.с.
                Обаче когато става въпрос за 3.0+ литра, тогава нещата са други. Отново те приканвам, да чуеш разликата.
                Ще ме извиняват от GM, aма техният двигател може и да има добри характеристики, но звучи като счупена прахосмукачка.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Уф... Мислех да не се включвам в масирания оф-топик, който заформихте в последните страници, ама ше драсна един ред.

Първо не знам от кога звука на двигател е най-показателното работата му, при положение, че до голяма степен зависи от ауспусите. На мерцедес на големите мотори, като им слагат умишлено тръби с които да звучат като Месершмит, да не би да са с най-великите V-образни двигатели в историята И второ не знам кой ги води тия мотори с блокове на GM опелски - нито алфа, нито фиат съм чул да ги водят така, ама ние си ги водим. Може и да не искате да го признаете, щото тогава ще има по-малко за плюене по марката, ама факт е, че най-сложния компонент на двигателя е главата и от нея зависят доста неща. Ако тия мотори бяха опелски и нямаше, опел щяха да ги монтират със същите глави

И в края на краищата тоя спор няма нищо общо със жулиета. Време е да приемем, че реалностите в автомобилостроенето са такива - марките си обменят разработки, щото иначе всички ще потънат

П.С. Ще се радвам модераторите да ми изтрият поста, като почистват темата, щото тя си плаче за това
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Alfa Romeo Giulietta: най-сигурният компактен автомобил

http://news.automedia.bg/read/9802.html
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                    sigpic

Comment

• Абе веднага си грабвам една бензинова Жулиета, ако спечеля от тото, не ми трябва двигател повече от 150-170 кс.
                      Last edited by fred; d.m.y г., 22:21.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

• ...
                        Last edited by pooh; d.m.y г., 12:11.

Comment

• Нещо на мен тия прототипи ми стоят малко недодялани...
                          Alfa 155 1.7,1.8 ex
                          Alfa 166 2.4 3 ex
                          155 1.8 MY 95 sport

Comment

• Еми щот са прототипи
                            sigpic"
                            Има много добри спортни коли на пътя...Знам, изпреварвам ги през цялото време"

Comment

• Вторият прототип хич не е зле. Поне е запазил "намръщената" линия, че с тия оцъклени Митю и Жулиетка отиваме на зле.
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Вторият прототип хич не е зле. Поне е запазил "намръщената" линия, че с тия оцъклени Митю и Жулиетка отиваме на зле.
                                Втория прилича на ровър

Comment

Working...
                                X